Chebec

La Unitat d’Investigació en Economia de la Cultura (Econcult) es va constituir en el departament d’Economia Aplicada de la Universitat de València en 1999. Des de llavors ha desenvolupat una labor d’investigació continuada en el camp de l’economia de la cultura, convertint-se en un dels centres de referència en l’àmbit nacional i internacional. Des de mitjans de la primera dècada del segle XXI és notable el seu procés d’internacionalització col·laborant amb projectes tant a Iberoamèrica com a Europa.
 
Des de la nova posada en funcionament, la Fundació ha recollit el testimoni de la participació de l’Ajuntament de Sagunt en la Ruta Europea de Patrimoni Industrial (ERIH) i ha ampliat la seua visió per a estar més present a Europa i beneficiar-se dels fons per al finançament dels seus projectes. Fruit d’este treball ja s’han afermat dos assoliments recents amb la participació en dos convocatòries encapçalades per Econcult.
La primera de les ajudes ha sigut l’Interreg Mediterranean Chebec, on s’aborda el principal repte de la indústria cultural i creativa al Mediterrani. Chebec experimentarà un programa de suport integrat per a empreses i professionals, desenvolupant competències i contactes internacionals. Fruit d’esta participació, la Fundació podrà dissenyar el seu pla d’internacionalització per a aconseguir millorar el posicionament del patrimoni industrial del Port de Sagunt en l’agenda cultural i turística internacional.